Nieuwsoverzicht

03-3-2022

Hier lees je de instructies voor het aanleveren van de muziek voor de regiokampioenschappen op 2 april 2022 in Maastricht.

11-10-2021

Op zondag 17 oktober 2021 vindt de eerste competitiewedstrijd van het seizoen plaats. Het is tevens de eerste wedstrijd sinds hele lange tijd. Qua protocol volgen we het Protocol Verantwoord Zwemmen van de KNZB (laatste versie: zie Reglement) aangevuld met specifieke aandachtspunten voor elke wedstrijd. Deze lees je bij Loting & Juryindeling. Het allerbelangrijkste is: blijf thuis bij klachten en laat je testen. En ga direct naar huis wanneer er klachten ontstaan. We hopen op ieders medewerking.

28-9-2021

Omdat de senioren minder kansen hebben dan voorheen om limieten te halen, heeft de KNZB in overleg met de taakgroep reglementen en officials besloten dat voor deelname aan het NK Senioren 2022 één limiet voldoende is. Voor de andere leeftijdscategorieën blijft de norm van twee limieten gelden.

27-9-2021

De planning qua wedstrijden voor het seizoen 2021-2022 is rond. Locaties en tijden (indicatie vanuit reservering) zijn bekend. Zie Agenda SZ

30-1-2021

I.v.m. de coronamaatregelen hebben we in het landelijk voorzittersoverleg synchroonzwemmen onlangs besloten om alle synchrowedstrijden t/m 31 maart 2021 te annuleren.

30-9-2020

Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen van de regering, gepresenteerd op maandag 28 september jl., hebben wij (RSZC) het besluit genomen om de wedstrijd van zaterdag 3 oktober a.s. in Maastricht te annuleren.
Hierbij hebben de volgende overwegingen een rol gespeeld:

  • Voorop staat dat we kunnen blijven sporten en genieten van de mooiste sport die er is, het synchroonzwemmen. Dat wil de overheid en dat willen wij als RSZC ook. Het belangrijkste is om dat vooral bij je eigen club te kunnen blijven doen. Dat we ‘gewoon’ kunnen trainen in deze tijden (voor velen met aangepaste schema’s qua tijden en coaches, etc.) met je eigen sportvrienden en -vriendinnen is al heel veel waard.
  • Wij hebben diverse berichten ontvangen van zowel verenigingen als individuen (juryleden, coaches) dat ze naar de wedstrijd komen voor de sport(ers), maar zich wel zorgen maken om hun eigen gezondheid en/of veiligheid. We vinden het fantastisch dat juryleden en vrijwilligers in onze regio zo’n hart voor de sport en hun club hebben, maar gezondheid en veiligheid van jezelf en mensen dicht om je heen gaat boven alles.
  • De regering roept heel duidelijk op om de komende drie weken reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Onze regio bestrijkt een groot gebied, van Breda tot Maastricht. Bovendien komen veel junioren en senioren uit nog andere regio’s, omdat ze daar bijv. op kamers zitten i.v.m. studie. Om dan een wedstrijd te gaan organiseren en iedereen uit al deze regio’s in Nederland bij elkaar te brengen, druist voor ons in tegen de oproep van het kabinet.

Vandaar de beslissing die we hebben genomen. We hopen op ieders begrip.

2 pagina's1 2 >