Nieuwsoverzicht

11-1-2020

Dinsdagavond 7 januari jl. heeft de zwemcommissie Regio Zuid in samenspraak met de officialcommissie moeten besluiten om de Regionale Estafette Kampioenschappen niet door te laten gaan.

TRB-RES heeft half december jl. besloten om de organisatie aan de Regio terug te geven. Zij konden door interne problemen de kampioenschappen niet organiseren. Tevens was er ook nog geen badwater gereserveerd.
PSV had zich eind oktober aangemeld als reserve organisatie. Bij navraag half december jl. bleek dat het zwembad in Eindhoven niet beschikbaar is.

Op zo'n korte termijn, met de feestdagen er nog tussendoor, lukte het ons gewoon niet om nog een degelijk kampioenschap op poten te zetten.

Met vriendelijke groet,

Jeanine Faes
Voorzitter zwemcommissie KNZB Regio Zuid

05-9-2019

De planning voor seizoen 2019-2020 is rond. Check Agenda SZ voor alle data, tijden en locaties.

Ook zijn er al enkele cursussen gepland: 11-official en 10-official. Zie daarvoor de Cursussen pagina. Aanmelden kan nog!

05-9-2019

Vanwege nieuwe inzichten heeft een werkgroep van de KNZB de aanloopdiploma’s de afgelopen periode herzien en aangepast. Hiervoor worden bijscholingen georganiseerd door SportGROWtalent i.s.m. KNZB. Tijdens de bijscholing zal de inleider, Esther de Heij, jullie kennis bijspijkeren over de nieuwe inzichten, lesstof en de nieuwe diploma eisen. Op 22 september wordt in Tilburg deze bijscholing gegeven.

Aanmelden kan via de website van KZNB.

07-8-2019

Met de steeds warmer wordende zomers is er geen ontkomen aan: open water zwemmen is hot!

Woon jij in Noord-Brabant dan zijn er meerdere wedstrijden bij jou in de buurt waar je kennis kunt
maken met de meest pure vorm van de zwemsport. De wedstrijden staan open voor
startvergunninghouders maar ook niet-wedstrijdzwemmers en zelfs niet-leden van de KNZB mogen
meedoen.

14-7-2019

Ondanks het afvallen van twee wedstrijden, hebben de overgebleven wedstrijden gezamenlijk besloten de Brabantbekers in stand te houden.

Hieronder vind u de bepalingen en uitleg.

Brabantbekers 2019.pdf

27-6-2019

Arena Powerskin Carbon Duo - belangrijk bericht voor zwemmers en zwemofficials:
Sinds een paar weken heeft Arena een badpak voor vrouwen dat bestaat uit 2 delen en goedgekeurd is door de FINA. In het reglement is opgenomen dat de zwemmer in zwemwedstrijden maar 1 zwempak mag dragen.

Doch voor dit badpak dat bestaat uit een losse zwembroek met daarover heen een traditioneel badpak, zonder dat dit aan elkaar vast zit, is toestemming verleend door de FINA. Zowel het badpak als de zwembroek beschikken over een FINA approval logo op de achterzijde. Beide onderdelen hebben hetzelfde nummer, te weten AR221013. Alleen in deze combinatie is het toegestaan het badpak over de zwembroek heen te dragen.

Let op: het is dus nadrukkelijk nog steeds niet toegestaan dat andere badpakken of zwembroeken over elkaar heen worden gedragen !

Namens TORZ,

Karina van Holst Pellekaan

Arena Powerskin Carbon Duo

Arena Carbon Duo Fina

Arena Carbon Duo

2 pagina's1 2 >