Nieuwsoverzicht

24-3-2020

KNZB stopt in verband met coronavirus alle lopende competities.


Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de KNZB besloten alle competities van het seizoen 2019/2020 te stoppen.

Dit besluit geldt voor alle niveaus van het schoonspringen, synchroonzwemmen, waterbasketbal, waterpolo en het wedstrijdzwemmen. Het coronavirus en de gevolgen ervan voor de Nederlandse samenleving hebben ook een grote impact op de zwemsport. Zwembaden zijn gesloten en het verenigingsleven ligt stil. Zowel voor de topsporters als voor hen die op andere niveaus als sporter actief zijn, is er geen sprake meer van een normaal trainingsregime.

Wat dit besluit precies betekent voor de verschillende sporttakken, zal in de komende twee weken verder worden uitgewerkt. Hierbij wordt inbreng verzameld op sporttechnische, organisatorische en financiƫle aspecten en zal een afgewogen beslissing worden genomen. Het bondsbureau zal hiervoor schakelen met de regiocommissies, de verschillende taak- en werkgroepen en haar verenigingen. Voor de paasdagen zal voor iedere zwemdiscipline helder zijn wat de gevolgen van het coronavirus zijn voor de start van het seizoen 2020/2021.

Om de komende weken toch fit te blijven, geven verschillende topsporters en trainers dagelijks tips via de verschillende socialmediakanalen. Hiermee hopen we een bijdrage te leveren aan de fitheid van alle Nederlanders.

 

https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000048688/knzb_stopt_alle_lopende_competities/

24-3-2020

Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de KNZB besloten alle competities en andere wedstrijden van het seizoen 2019/2020 te stoppen dan wel af te gelasten. 

23-3-2020

Zojuist zijn nieuwe maatregelen aangekondigd ter bestrijding van het coronavirus. Een hiervan is het verbod op samenkomsten tot 1 juni 2020, ongeacht het aantal personen (geen grens van 100 personen meer).
Dit betekent dat er tot die tijd niet getraind kan worden. Dit heeft ons als RSZC doen besluiten om alle activiteiten, die dit seizoen 2019-2020 nog op de planning staan, af te lassen en het seizoen als verloren te beschouwen.

Activiteiten: aflassen, niet verplaatsen

De volgende activiteiten gaan niet door en worden niet ingehaald/verplaatst:

  • 16 mei: interregiowedstrijd
  • 19 mei: verenigingsoverleg
  • 6 juni: regiokampioenschappen uitvoeringen (die eigenlijk 18 april gepland stond)
  • 20 juni: uitvoeringenwedstrijd

Aan de organiserende verenigingen het verzoek om de reserveringen van zwembaden te annuleren.

Opleidingen

  • 10 official Nederweert: enkel het examen dient nog afgelegd te worden. In overleg met de cursisten wordt t.z.t. een datum gekozen na de zomervakantie.
  • 10 official Brunssum: deze cursus staat gepland in mei en juni. Deze gaat niet door. In overleg met de docent worden nieuwe data gepland voor na de zomer.
  • 9 official door Tessa Popelier: deze cursus is grotendeels afgerond. De docent zal de cursisten informeren wanneer deze cursus na 1 juni zal worden afgerond.

 

Diplomasessies

Eventueel geplande diplomasessies in de periode tot 1 juni dienen ook geannuleerd te worden.

17-3-2020

Voor alle updates over het corona virus kunt u het beste de KNZB adviezen volgen via onderstaande link:


https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000048629/update_coronavirus_en_activiteiten_knzb/

16-3-2020

Voor alle updates over het corona virus kunt u het beste de KNZB adviezen volgen via onderstaande link:

https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000048629/update_coronavirus_en_activiteiten_knzb/

15-3-2020

Zojuist is bekend geworden dat alle eerder aangekondigde maatregelen tot en met 6 april van kracht zijn. Vooruitdenkend en kijkend naar de wedstrijden die nog gaan komen hebben we het volgende besloten.
De regiokampioenschappen uitvoeringen van zaterdag 18 april verplaatsen we naar zaterdag 6 juni, op dezelfde locatie (Geusseltbad Maastricht).
We kunnen op dit moment niet voorspellen hoe de vlag erbij hangt over een paar weken. We kunnen dan ook niet garanderen dat de wedstrijd op dat moment wel door kan gaan. We hopen van wel, maar volgen de richtlijnen van het RIVM en het kabinet. Dus dat is gewoon afwachten.

Andere wedstrijden die komen te vervallen:

  • Op zondag 7 juni stond competitiewedstrijd 5 gepland. Die komt hiermee te vervallen. 
  • Daarnaast dient de aanloopwedstrijd van zondag 5 april, georganiseerd door De Dokkelaers, ook te vervallen.

 

2 pagina's1 2 >