Nieuwsoverzicht

05-9-2019

De planning voor seizoen 2019-2020 is rond. Check Agenda SZ voor alle data, tijden en locaties.

Ook zijn er al enkele cursussen gepland: 11-official en 10-official. Zie daarvoor de Cursussen pagina. Aanmelden kan nog!

05-9-2019

Vanwege nieuwe inzichten heeft een werkgroep van de KNZB de aanloopdiploma’s de afgelopen periode herzien en aangepast. Hiervoor worden bijscholingen georganiseerd door SportGROWtalent i.s.m. KNZB. Tijdens de bijscholing zal de inleider, Esther de Heij, jullie kennis bijspijkeren over de nieuwe inzichten, lesstof en de nieuwe diploma eisen. Op 22 september wordt in Tilburg deze bijscholing gegeven.

Aanmelden kan via de website van KZNB.

21-11-2018

Vacatures

 1. Vacatures RSZC: we hebben twee vacatures. Dringende oproep bij deze voor nieuwe commissieleden! Meld je via synchroonzwemmen@knzbzuid.nl of spreek Anette Bistervels of Marlies Vervoordeldonk aan op een wedstrijd.

Reglementen

 1. Per 1 januari 2019 vervroegen we de inschrijvingstermijn voor wedstrijden naar 3 weken voor aanvang van de wedstrijd i.p.v. 2 weken.
 2. We gaan streng toezien op aanlevering aantal juryleden in vergelijking met ingeschreven zwemsters. Conform artikel 3.1.1 in het reglement mag een schaduwlijst worden aangeleverd waar je meisjes op zet die niet mee kunnen doen op basis van ingeschreven juryleden. Als wedstrijd rond komt (minimaal 4 panels!) met opgegeven juryleden, bepaalt de scheidsrechter welke zwemsters van de schaduwlijst mee mogen/kunnen doen.
 3. Voor de Uitvoeringenwedstrijd in juni: we stellen voor om de gemiddelde leeftijd te nemen om de indeling te bepalen qua leeftijdsgroep waarin de uitvoering uitkomt (niet de leeftijd van het oudste meisje). We zijn voornemens dit in te voeren en in het voorjaarsoverleg in mei het officiële besluit te nemen. Bezwaar? Graag indienen per mail voor 1 februari 2019.
 4. We wijzen iedereen er nogmaals op dat voor de Uitvoeringenwedstrijd  de indeling op basis van leeftijdscategorieën plaatsvindt en ook zo benoemd dient te worden in het programma (niet AGE I, AGE II, etc. benoemen als namen voor categorieën maar leeftijdsgroepen). Zie 4.2.5 in het reglement.

Opleidingen

 1. Is er animo voor het volgen van trainerscursus niveau 2? Graag via synchroonzwemmen@knzbzuid.nl melden. Dan inventariseren wij centraal het aantal gegadigden.
 2. Opleiding C: Graag even doorgeven wie hier interesse in heeft!
 3. Er start een 10-cursus in Brunssum op 13 januari. Zie website voor hele overzicht met data.
 4. Inventarisatie juistheid juryleden in Sportlink: op 28 oktober jl. hebben alle verenigingen een mail ontvangen met het verzoek de lijst met juryleden (bijlage bij die mail) te controleren. Van de helft van de verenigingen is nog geen antwoord ontvangen, graag alsnog doorgeven!

Organisatie wedstrijden

 1. We verzoeken iedereen om de capaciteit van het zwembad door te geven. Zie punt 7.e in notulen. Graag per mail.
 2. Vanaf heden willen we graag bij wedstrijden gaan inzwemmen per vereniging i.p.v. inzwemmen op niveau.
 3. Draaiboek voor organisatie wedstrijden is geüpdatete. Zie website onder ‘Reglementen’.

 

20-3-2018

Op 14 april a.s. vindt de uitvoeringenwedstrijd plaats van de Regiokampioenschappen synchroonzwemmen KNZB Zuid.

Deze wedstrijd zal plaatsvinden in zwembad Geusselt te Maastricht; meer informatie over tijdstip en regelgeving vindt u elders op de website.

Volgt u ons al via Facebook? hier wordt u regelmatig op de hoogte gehouden voor korte nieuwtjes namens Synchroonzwemmen Regio Zuid.

https://www.facebook.com/Synchroonzwemmen-KNZB-Regio-Zuid-236154930160666/?ref=bookmarks

21-2-2018

Bijscholing Synchroonzwemmen Choreografie:

Choreografie is een belangrijk onderdeel binnen de uitvoeringen van het synchroonzwemmen.

Waar moet je aan denken bij het maken van een choreografie? Hoe pas je de uitvoering aan naar het niveau en de vaardigheden van de sporters? Hoe pas je alle vaardigheden toe?

Wil je kennis opdoen van onze bondscoach Synchroonzwemmen op het onderdeel Choreografie schrijf je dan snel in!

Waar
Sportcomplex Merwestein
Merwedeplein 1,
3432GN Nieuwegein

Wanneer
Zondag 8 april 2018 van 9.00 – 13.00 uur

Voor wie
De bijscholing is bedoeld voor:
• Trainers Synchroonzwemmen A en B
• Trainer Synchroonzwemmen 2 en 3
• Bij voldoende ruimte is het ook voor andere geïnteresseerden mogelijk deel te nemen.
Inleider
Esther Jaumà, bondscoach Synchroonzwemmen
Esther heeft veel internationale ervaring en kennis van synchroonzwemmen op topsportniveau. Daarnaast heeft zij in het verleden gewerkt met talenten, die zij naar een hoger niveau bracht. Esther was in Spanje de laatste jaren verantwoordelijk voor het senioren programma van solo en duet. Op de WK in Boedapest heeft ze met haar sporters goede resultaten behaald, 5e bij de duetten en 2e bij de solo.

Kosten bijscholing
Licentiehouders                                                       € 35,00
Niet-licentiehouders en/of niet lid van de KNZB            € 55,00

Tot en met 18 maart 2018 profiteer je van een early bird korting en verzeker jij je voor slechts
€ 30,00 (licentiehouders) en € 50,00 (niet-licentiehouder/niet lid) van een plek!

De deelnemers aan de bijscholing ontvangen na afloop een certificaat. Met het certificaat heeft u recht op één licentiepunt.

Let op:
De bijscholing is in het Engels. Mocht dit problemen voor u opleveren, wilt u dit dan aangeven in het opmerkingenveld bij de inschrijving?

Inschrijven
Inschrijving verloopt via de KNZB webshop. Inschrijven is mogelijk tot 29 maart 2018.

05-2-2018

Op zondag 4 februari 2018 werd er voor de officials van Regio Zuid een clinic gehouden m.b.t. de nieuwe figuren die geldig zijn vanaf hanuari 2018

Hieronder zijn de presentaties via de diverse links na te kijken.

clinic age I

clinic age II

clinic junioren

clinic senioren elementen voor limieten

2 pagina's1 2 >