Waterpolo Regio Zuid

Hier vindt u alle informatie over het waterpolo binnen de Regio Zuid van de KNZB.
Suggesties voor de website zijn welkom, stuur ze naar

...en (tijdelijk) weer gestopt

Na twee competitieweekenden is naar aanleiding van de persconferentie van Rutte/de Jong op 13 oktober j.l. aangaande extra maatregelen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen, door de KNZB besloten om de waterpolocompetitie tijdelijk stil te leggen.
Vooralsnog zal een vervolg van de competitie plaats gaan vinden vanaf het weekend 14 en 15 november.

Alle verenigingen zijn of zullen hierover ge├»nformeerd worden vanuit Nieuwegein. Meer informatie is al op de KNZB site te vinden.

Competitie is gestart...

Het seizoen 2020-2021 is gestart, maar wel met de nodige aanpassingen vanwege de alsmaar aanhoudende coronacrisis.
Ondanks deze crisis mogen we ons toch gelukkig prijzen dat we, sinds een paar maanden, weer kunnen (blijven) sporten. Echter, dit is enkel en alleen mogelijk door het accepteren van de diverse maatregelen opgesteld door het RIVM, KNZB en overige instanties.

De protocollen die de KNZB heeft opgesteld voor het waterpolo zijn hier te vinden en de RWPC vraagt met klem aan de verenigingen en de sporters om deze aandachtig te lezen en op te volgen.

 

Waterpolospelregels

Met ingang van het seizoen 2019-2020 zijn de nieuwe waterpolospelregels ingevoerd. Deze aangepaste regels zijn hier te downloaden.
Meer informatie over spelregels is te vinden via deze link naar de KNZB website. 

LET OP: voor de E-jeugdcompetitie blijven de "oude" spelregels gelden, ook voor seizoen 2020-2021! Dit is zo afgesproken door alle competitieleiders van alle regio's.