Nieuwsoverzicht

10-12-2017

Het KNMI heeft voor vandaag voor bijna onze hele regio weercode oranje afgegeven. Er zijn vandaag op veel plaatsen cuircuitwedstrijden. De KNZB kent een protocol bij weeralarm: https://goo.gl/XcVNvy. De situatie wijzigt zich vandaag zo het laat aanzien telkens. Zwemmers ( en ouders) indien je de reis niet verantwoord vindt dan kunt je - kosteloos- afmelden. Organisatoren zet alle afmeldende zwemmers op AFGEM. We hopen uiteraard dat het weer zo is dat er zoveel mogelijk zwemmers op een verantwoorde manier de reis kunnen maken en aan de start kunnen verschijnen.Circuitwedstrijden  10-12 en weeralarm

10-7-2017

Beste verenigingen,

Op http://www.xzweml.nl/planning_2017-2018/ is nu de nieuwste versie van het planningsoverzicht te zien. Alle wijzigingen die nu nog gaan plaatsvinden worden alleen gedaan als alle betreffende verenigingen op de hoogte en akkoord zijn. Verder zijn er nog een aantal aandachtspunten:
• Er staan nog een aantal competitie wedstrijden tussen zonder organisatie. Meestal zijn dit nog verenigingen die de onderline afspraken nog niet definitief hebben of nog niet (definitief) aan ons doorgegeven hebben. Indien jullie meer informatie voor ons hebben, ontvangen wij die graag.
• Hier en daar is de organisatie van wedstrijden gewijzigd. Meestal zijn de clubs al op de hoogte, maar controleert u a.u.b. nogmaals de wedstrijddata die uw vereniging organiseert.
• Voor rondes 3 en 4 in het Junioren-Jeugd-Senioren circuit wordt er uitgeweken naar de 50m baden in Wachtebeke en Eindhoven, waarvoor nog geen organisatie-vereniging staat. Zonder organisatie zullen deze wedstrijden niet levensvatbaar worden. Heeft uw vereniging de mogelijkheid om een van deze wedstrijden te organiseren, laat ons dat dan zo snel mogelijk weten, zodat wij kunnen helpen met het vastleggen van het badwater.

Met vriendelijke groet,

Koninklijke Nederlandse Zwembond, Regio Zuid
Martin Teley
Regio Zwem Commissie | planning

04-5-2017

Aan verenigingen en zwemmers in de KNZB Regio Zuid

In de regioraad van 29 maart jl. is het stimuleringsvoorstel voor het openwaterzwemmen in de provincies Brabant, Limburg en Zeeland door de vergadering aangenomen. Met dat voorstel wil de Regio Zuid de komende 4 jaar de organisatoren van de KNZB openwater wedstrijden tegemoet komen in de kosten van het huren van de Elektronische Tijd Waarneming tijdens hun wedstrijd. Op een enkele organisatie na heeft iedereen positief gereageerd. Dat betekent dat in onze Regio bijna overal een openwaterwedstrijd met ETW wordt gezwommen.

In datzelfde voorstel hebben we als regio met de leverancier (Sporttijden) een afspraak gemaakt voor de aanschaf van eigen (persoonlijke) chips voor deze ETW. Hierdoor kunnen zwemmers uit onze regio de chips voor €55,00 (incl BTW) aanschaffen. De enige restrictie voor de aanschaf is dat de vereniging van de zwemmer de bestelling plaatst bij het regiobureau en dat de kosten van de chips afgeschreven worden van het depot van de vereniging.

Als regiobestuur hopen wij dat zowel de zwemmers kunnen blijven zwemmen in de verschillende openwater wedstrijden alsook de organisatoren de kans krijgen om hun wedstrijd aantrekkelijker te maken voor zowel onze wedstrijdzwemmers als voor andere (bij)evenementen. Dit alles om ook in de verre toekomst het openwater zwemmen levend te houden.

Namens het regiobestuur,

Henny van de Beek
Secretaris

Email adres voor de bestellingen: regiobureau@knzbzuid.nl onder vermelding CHIPS Openwater + depot-nummer
Graag bij de bestelling opgeven bij welke wedstrijd u de chips komt afhalen bij de organisatie.
KNZBZUID

07-1-2017

09-01-2017

Update 9-1-2017 14:00
BWK 2017:
De Tongelreep geeft groen licht voor een inhaalsessie op vrijdag 13 januari, zoals gisteren toegelicht tijdens een ploegleidersbijeenkomst.
Later vandaag zal er meer informatie gemaild worden naar de verenigingen met de precieze inhoud!
Wij bedanken alle partijen voor het snelle schakelen en meedenken.

 

Update 9:00
De Brabantse en Limburgse Winter zullen vandaag aanvangen zoals gepland!
Wees voorzichtig als u de weg opgaat, de (hoofd)wegen zijn goed begaanbaar.

Wij wensen alle zwemmers, officials, vrijwilligers en toeschouwers veel plezier en succes vandaag in Terneuzen, Eindhoven en Maastricht!

 

Update 16:30
Vooralsnog zal de Brabantse en Limburgse Winter morgen gewoon plaats vinden!
Wij begrijpen de teleurstelling dat vandaag niet gezwommen kon worden, zwemmers hebben het hele seizoen toegeleefd naar dit kampioenschap, sommigen mochten voor het eerst starten en anderen wilde ook nog deze laatste kans aangrijpen om een NJJK startbewijs te halen.
Als Regio Zuid organiseren we dit weekend het kampioenschap op 3 locaties (Terneuzen, Eindhoven en Maastricht). Er zwemmen bijna 1250 sporters, er zijn officials, vrijwilligers en publiek. We hebben het besluit te annuleren zo lang mogelijk uitgesteld omdat we het liefst zwemmers in het bad zien. In Zeeland is dat gelukkig gelukt.
De situatie op de weg en de voorspellingen van ijzel, en de adviezen van de KNMI en ANWB, maakte dat we vanochtend met de veiligheid van alle aanwezigen in ons achterhoofd - en ons realiserend dat sommigen een rit van meer dan een uur naar het zwembad moeten maken - en na heel wat wikken en wegen besloten hebben de eerste dag te annuleren.  Berichtgeving over afgesloten wegen rondom Breda, Eindhoven en problemen op  A67, A27, A59, A2 in Brabant en Limburg en ook lokale problemen net na ons besluit geven wel aan dat we, helaas voor de sporters, het juiste besluit genomen hebben.
Morgen wordt zoals het er nu naar uitziet gewoon dag 2, en volgende week weekend 2 van het kampioenschap gezwommen op alle locaties.
We onderzoeken momenteel of en op welke wijze we om moeten gaan met de uitgevallen afstanden. Achter de schermen is er overleg, zowel in Limburg als in Brabant over verschillende alternatieve oplossingen. Of dat gaat lukken weten we nu (16:30) nog niet.  We zijn hiervoor ook afhankelijk van anderen en daarmee vindt voor zover deze op zaterdag bereikbaar zijn overleg plaats. Houdt site / Facebook en uw verenigingsmail in de gaten.

Update 10:00:
Vanwege aanhoudende ijzel, waardoor de situatie nu drastisch veranderd ten opzichte van vanochtend gaan wij in Brabant EN Limburg voor de ZATERDAG de Winter Kampioenschappen aflasten.
Het besluit is dan ook definitief, dit ook in overleg met de scheidsrechter.
Wij zu

2 pagina's1 2 >