Open water zwemmen

Seizoen 2017

Zeelandbeker

De wedstrijdorganisaties zijn er weer klaar voor: begin juli start het open waterseizoen in Zeeland. Naast de vier Zeeuwse open water zwemklassiekers keerde in 2017 de Braakmankreekrace terug op de wedstrijdkalender en krijgt een vervolg.

In Zeeland verzorgen vier ervaren organisaties vijf zwemwedstrijden op vertrouwde en mooie locaties. In Hoek, Sluis, Breskens, Wilhelminadorp en Vlissingen kunnen jong en oud schoolslag en vrijeslag nummers zwemmen. In Sluis en Vlissingen staat ook een 5 km vrije slag op het programma. De eerste Zeeuwse wedstrijd in Hoek heeft weer het Zeeuws Kampioenschap Open Water Sprint; 500 meter sprinten in schoolslag of vrije slag voor iedereen. De Ganzetrek en de Kanaalrace organiseren in 2017 het Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen en zijn samen gastheer voor open water zwemmend Nederland.

De Zeelandbeker wordt dit jaar gesponsord door Elocoat. Elocoat uit Terneuzen is een leverancier van gecoat karton voor drinkpakken en ander gecoat karton.

De wedstrijden die meetellen voor 2017 zijn:

1 juli: 31e Braakmankreekrace, Hoek
2 juli: 44e Open Water Zwemwedstrijd,Sluis
5 augustus: 77ste Havenwedstrijd, Breskens
2 september: 44e Ganzetrek+ ONK deel 1, Wilhelminadorp
3 september: 45e Kanaalrace+ ONK deel 2, Vlissingen
De kilometers van de klassementen zijn vastgesteld en worden:

Zeeuws Open Water Klassement 2017.pdf

Het seizoen 2017

Brabantbeker

De 6 Brabantse Open Water organisaties hebben samen de klassementsbepalingen Brabantbeker 2017 vastgesteld.

De wedstrijden worden georganiseerd door en gehouden op:
1. SBC-2000 : zondag 6 augustus
2. PSV / Swim to Fight Cancer 040 : zaterdag 26 augustus
3. De Warande : zondag 27 augustus
4. De Biesboschzwemmers : zaterdag 9 september
5. De Dommelbaarzen : zondag 10 september

6. Arethusa : zaterdag 16 september

We nodigen iedereen uit om te komen deelnemen in Brabant en wensen jullie een sportief Open Water seizoen toe.

​Op bijgevoegd document staan de klassementsbepalingen voor 2017 opgenomen. Om in aanmerking te komen voor een klassementsprijs, dient men aan minimaal 4 van de 6 wedstrijden deel te hebben genomen.

 

 

Stimulering Open Water 2017

Aan verenigingen en zwemmers in de KNZB Regio Zuid

In de regioraad van 29 maart jl. is het stimuleringsvoorstel voor het openwaterzwemmen in de provincies Brabant, Limburg en Zeeland door de vergadering aangenomen. Met dat voorstel wil de Regio Zuid de komende 4 jaar de organisatoren van de KNZB openwater wedstrijden tegemoet komen in de kosten van het huren van de Elektronische Tijd Waarneming tijdens hun wedstrijd. Op een enkele organisatie na heeft iedereen positief gereageerd. Dat betekent dat in onze Regio bijna overal een openwaterwedstrijd met ETW wordt gezwommen.

In datzelfde voorstel hebben we als regio met de leverancier (Sporttijden) een afspraak gemaakt voor de aanschaf van eigen (persoonlijke) chips voor de ETW. Hierdoor kunnen zwemmers uit onze regio de chips voor €55,00 (incl BTW) aanschaffen. De enige restrictie voor de aanschaf is dat de vereniging van de zwemmer de bestelling plaatst bij het regiobureau en dat de kosten van de chips afgeschreven worden van het depot van de vereniging.

Als regiobestuur hopen wij dat zowel de zwemmers kunnen blijven zwemmen in de verschillende openwater wedstrijden alsook de organisatoren de kans krijgen om hun wedstrijd aantrekkelijker te maken voor zowel onze wedstrijdzwemmers als voor andere (bij)evenementen. Dit alles om ook in de verre toekomst het openwater zwemmen levend te houden.

Namens het regiobestuur,

Henny van de Beek
Secretaris

 

Oude berichten: